Kloštranska kobasijada
Četvrtak, 05 Veljača 2015
Općina Kloštar Ivanić
Odbor za branitelje
Odbor za kulturu
KLOŠTRANSKA KOBASIJADA 2015.
za Valentinovo
subota, 14. veljače, 2015. – Pučki dom Kloštar Ivanić
PRAVILA NATJECANJA
PREUZIMANJE KOBASICA
- prijaviti se mogu ekipe kao fizičke ili pravne osobe, a prijava za natjecanje je besplatna
- ekipa koja se prijavljuje preuzima obvezu dolaska na manifestaciju
- natjecateljska ekipa donosi obavezno dva para suhih svinjskih kobasica
- kobasice ne moraju biti proizvedene iz vlastitog uzgoja, ali moraju biti vlastiti proizvod
- sve prijavljene ekipe obavezne su dostaviti kobasice od 14 – 16 sati
- kobasice preuzima Organizacijski Odbor
- uz svaki uzorak kobasice, svaki natjecatelj donosi zatvorenu (zalijepljenu) kuvertu koju sam zatvara i daje uz svoj uzorak, a drugu zatvorenu kuvertu natjecatelj zadržava za naknadnu identifikaciju pri proglašenju rezultata
- u svakoj kuverti se nalazi ista šifra, koju određuje i ispisuje sam natjecatelj
NAČIN OCJENJIVANJA
- Komisija za ocjenjivanje sastoji se od tri (3) člana
- ocjenjivanje započinje u 16 sati, i traje do 19 sati
- ocjenjivanje se vrši prema 5 elemenata vrednovanih bodovima
Elementi ocjenjivanja su:
a) Konzistentnost – punoća: od 1 - 10 bodova
b) Boja: od 1 - 10 bodova
c) Okus: od 1 - 10 bodova
d) Miris: od 1 - 10 bodova
e) Ljutina: od 1 - 10 bodova
SVEUKUPNO: 50 bodova
- maksimalno je moguće osvojiti 50 bodova
- ukoliko će ekipe imati isti broj bodova, prednost ima ekipa koja ima veći broj bodova u kategoriji „okus“, zatim „konzistentnost“, te „ljutina“
- liste s elementima za ocjenjivanje i bodovima, članovi Komisije za ocjenjivanje primaju za vrijeme pripreme, od Organizacijskog odbora
- svaki ocjenjivač svoje ocjene i ukupne bodove, upisuje u svoju listu, za svaki uzorak
- na zajednički obrazac se zatim upisuju sve ocjene zajedno, od sva tri ocjenjivača, zbrajaju se bodovi, te utvrđuje konačni redoslijed natjecatelja
- konačnu listu Stručni žiri predaje predsjedniku Organizacijskog odbora
PROGLAŠENJE REZULTATA, DALJNJE DOGAĐANJE
- u 19 sati se svim prisutnima prezentiraju rezultati natjecanja
- svi natjecatelji dobivaju zahvalnice za sudjelovanje, a prva tri natjecatelja dobivaju prikladne pehare
- sve zaprimljene kobasice se daju svim prisutnima na degustaciju
- svaka ekipa može donijeti još svojih kobasica, te ih ponuditi za degustaciju, kao i vlastito vino
- nastavak slijedi uz dobre zvuke glazbe, plesa i zabave
ZAPRIMANJE PRIJAVA
Prijave se zaprimaju najkasnije do 13. veljače, 2015. godine:
Jozo Vuković, 099/806-4819 ( predsjednik Odbora za branitelje )
Božidar Balenović. 098 / 352 – 302 ( predsjednik Odbora za kulturu )