Dana 01.08.2024.g (ČETVRTAK). od 08:00 vršiti će se dodjela prostora u prostorijama Pučkog doma Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana, za održavanje manifestacije blagdana Velike Gospe 15.08.2024.g. Svi zainteresirani mogu se unaprijed najaviti i uputiti dodatne upite na e-mail:  [email protected], zajedno uz najavu mogu se poslati podaci obrta/udruge/ugostitelja kako bi se pripremili ugovori, i uplatnice. Dodjela će se vršiti u predvorju Pučkog doma Kloštar Ivanić. Sa sobom je potrebno ponijeti obrtnicu, iskaznicu OPG-a, ili bilo koji drugi dokaz o obavljanju djelatnosti koju ćete vršiti, te ukoliko je plaćanje za najam prostora izvršeno, dokaz o uplati.

Radi radova na rekonstrukciji ulice sv. Marije, ista će biti zatvorena za izlagače, te će se koristiti samo za blagdansku procesiju.

Izlagači koji su bili smješteni u ul. sv. Marije, biti će premješteni u Zagrebačku ulicu, a izlagači iz Zagrebačke ulice u ul. Kralja Tomislava sukladno Zaključku o organizaciji proslave blagdana Velike Gospe;

Čl. 2.
Dana 15.08.2024. g. od 05:00 sati do 05:00 sati 16.08.2024. g. zatvara se za promet Trg Sv. Ivana te njemu prilazne ulice (nerazvrstane ceste), shodno Prethodnoj suglasnosti za zatvaranje prometa na dijelu županijske ceste ŽC 3074, izdanoj od Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, te skici prometnog rješenja.
Dodjela javnih površina na korištenje organizirana je na slijedeći način:
  • Izlaz sa Babonićeve ulice na Zagrebačku ulicu do Trga Sv. Ivana štandovi sa nadbožnim predmetima, licitari, knjige, svijeće, slike,
  • od početka Trga sv. Ivana, Ul. Kralja Tomislava do Ul. M. Trnine: igračke, tekstil (odjeća i obuća), OPG, stari zanati, rukotvorine, tombole, obrtnici, udruge, uslužne djelatnosti, prodaja sladoleda, sezonskog voća i povrća, ugostiteljske usluge (BEZ VLASTITE GLAZBE)
  • dvorište Pučkog doma Kloštar Ivanić: zabavni park
U navedenu svrhu utvrđuju se blokadni punktovi na slijedećim lokacijama:
  • Školska ulica – Ul. I. Šveara (kod ljekarne)
  • Zagrebačka ul. – Ul. I. Šveara
  • Ul. Sv. Marije – Ul. M. Trnine
  • Ul. kralja Tomislava – Obilaznica.
Preusmjeravanje prometa u svim prometnim pravcima vršiti će se odgovarajućom prometnom signalizacijom.

Ove godine za Veliku Gospu promet se zatvara  za ulicu Sv. Marije, Trg sv. Ivana, Zagrebačka ulica do Babonićeve ulice, Ul. Kralja Tomislava do ul. Milke Trnine.

Prodaje prostora na licu mjesta na dan Velike Gospe neće biti, stoga molimo sve zainteresirane da zakupe mjesta na vrijeme.