Sukladno važnosti teme korištenja obnovljivih izvora energije,18. listopada 2024. godine, u Vatrogasnom domu, Školska 22, održat će se besplatna edukacija za sve građane na temu mogućnosti sufinanciranja projekata obnovljivih izvora energije za kućanstva, s naglaskom na fotonaponske elektrane, u organizaciji Općine Kloštar Ivanić i ForLux Consultinga.

Edukacija je prilika građanima da saznaju konkretne informacije o procesu instaliranja fotonaponskih elektrana i mogućnostima sufinanciranja projekata, ali i drugih važnih aspekata energetske učinkovitosti, kao što su dizalice topline, obnova vanjske ovojnice objekta, itd.

ForLux Consulting dat će informacije o energiji, klimatskim promjenama, zakonodavnom okviru o zelenoj tranziciji, ali i konkretnim rješenjima u vidu fotonaponskih elektrana. Osim toga, građani će dobiti odgovore na pitanja kako doći do poticaja, kako se udružiti, iskoristiti prilike i pripremiti za buduće natječaje.

Sve Vas ovim putem pozivamo na događaj kako bi zajedno postali dio zelene tranzicije, udruženo spriječili klimatske katastrofe, kojima svjedočimo i ostvarili značajne ekonomske uštede.